Francofonia aduce Capitalei doar 2 milioane de euro

Data publicarii: 06-09-2006
Made in FranceUnul dintre cele mai mediatizate evenimente de anul acesta, Congresul Francofoniei, va aduce incasari de doar doua milioane de euro agentilor economici locali, in contextul in care costurile aferente organizarii depasesc cu mult aceasta suma. La Congres va participa doar jumatate din numarul de 3.000 de persoane anuntate initial de organizatori. In comparatie, un eveniment  similar desfasurat in urma cu doi ani, Congresul Uniunii Postale Universale, a adus 14 milioane de euro pentru Bucuresti.

Costurile totale ale organizarii Summitului Francofoniei de la Bucuresti sunt inca greu de contabilizat, insa, la o prima vedere, ele depasesc cu mult veniturile modeste de doar doua milioane de euro care vor intra in buzunarele agentilor economici. Asta daca avem in vedere ca la suma totala pe care a bugetat-o statul roman, prin intermediul Ministerului de Afaceri Externe, se adauga si contributii financiare, dar si logistice din partea guvernelor Frantei, Canadei, Elvetiei, dar si Belgiei.

O parte din cheltuielile totale reprezinta cazarea a 350 de personalitati de rang inalt care se vor afla la Bucuresti in aceste zile. "Camerele de hotel, cu toate serviciile incluse ne-au costat 350.000 de euro.

Alti 500.000 de euro au fost achitati pentru inchirierea a 240 de masini ce vor fi aduse direct din Franta de catre firma Renault, pentru a asigura transportul oficialitatilor", ne-a declarat secretarul de stat din cadrul MAE, Cristian Preda. Potrivit acestuia, pentru amenajarea celor 30 de sali de la Palatul Parlamentului a fost necesara suma de 25 de miliarde de lei vechi, in timp ce realizarea culoarului de securitate a costat 10 miliarde de lei vechi.

Citeste tot articolul in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: