Angajatii din Finante au incheiat protestul si au parasit sediul ministerului

Data publicarii: 15-10-2010 | Finante-Banci
Angajatii din Finante care au protestat, incepand de miercuri, la minister, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele salariale de doua luni, au decis sa incheie manifestarea si au parasit sediul institutiei, dupa ce ministrul Ialomitianu i-a anuntat ca stimulentele vor fi deblocate.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca, in urma negocierilor purtate cu reprezentantii protestatarilor, a fost luata decizia deblocarii stimulentelor, urmand ca o comisie sa analizeze modul de repartizare a acestora.

"In urma negocierilor, am ajuns la puncte comune, de deblocare a platii stimulentelor, prin analiza, de catre o comisie sindicat-minister, a modului in care directorii au repartizat stimulentele. Nu vreau ca directorii sa fie beneficiari ai stimulentelor. Veti primi salariile in mod corect si vreau sa asigur un sistem de salarizare echitabil", le-a spus Ialomitianu protestatarilor din Ministerul de Finante.

La randul sau, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a precizat ca angajatii care au contribuit la cresterea incasarilor bugetare si la combaterea fenomenului de evaziune fiscala vor primi stimulentele salariale aferente lunii august in cursul saptamanii viitoare, cu conditia intoarcerii de vineri la munca.

"Aceasta oferta pe care le-am facut-o cu privire la acordarea corecta a stimulentelor pe indicatori de performanta este valabila cu o singura conditie: sa se prezinte de maine dimineata (vineri, n.r.) sa-si reia munca. Astfel, toate aceste discutii vor fi blocate. Eu cred ca si liderii de sindicat si colegii vor intelege ca interesul lor este sa munceasca, sa castige si sa-si duca banii acasa, nu sa stea pe holurile ministerului de Finante si sa incerce sa politizeze o miscare spontana sau o miscare sindicala. Avem ca varianta, daca nu vor face acest lucru, inclusiv sa-i actionam in instanta pentru suspendarea grevei. Pentru ca din acest moment este o greva", a spus Blejnar.

Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele de doua luni, spunand ca nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse.

Protestul angajatilor de la Finante a continuat si joi, dupa esecul negocierilor de miercuri cu ministrul Ialomitianu. Astfel, in noaptea de miercuri spre joi, putin dupa miezul noptii, ministrul Gheorghe Ialomitianu s-a intors la minister pentru a discuta cu liderii de sindicat, insa negocierile au esuat.

Miercuri seara, Ialomitianu se baricadase in biroul sau de furia angajatilor suparati ca nu si-au primit stimulentele de pe ultimele doua luni si care ii cereau demisia. Dupa o ora, a reusit sa paraseasca sediul ministerului cu ajutorul ofiterilor SPP. 

 

NewsIn