Traian Basescu: Reducerile de personal trebuie sa continue

Data publicarii: 18-10-2010 | Politica

Guvernul trebuie sa continue reducerile de personal in sectorul bugetar, scaderea cheltuielilor trebuind efectuata si in anul 2011, a declarat duminica, la Pro TV, presedintele Traian Basescu.

"Romania trebuie sa incheie cu succes Acordul cu Fondul Monetar International. Mai avem de indeplinit doua conditii: Legea pensiilor - promulgata si Legea salarizarii. Trebuie sa continue reducerea de personal, pentru ca nu mai putem plati pe salarii 43 de miliarde de lei, ci doar 39. Asta este conditie de fond. Pana acum s-au redus 27.000 de salariati. Pana la 70.000 mai este. Asta era situatia in luna august, sa vedem cum evolueaza in urmatoarele luni. Sper ca Guvernul sa mentina viteza de reducere a personalului", a spus Basescu, la Pro TV. 

El a subliniat ca terminarea Acordului cu FMI nu trebuie sa declanseze reluarea cheltuielilor excesive in sectorul bugetar. 

"As spune, cu cele doua legi pe care le-am amintit, ca Romania va finaliza cu succes programul cu Fondul si asta inseamna stabilizare economica a Romaniei, indepartarea de riscul de derapaj major. Urmeaza o perioada de consolidare macroeconomica, ce inseamna continuarea reformelor. Descentralizare, reducerea numarului de personal. (...) Nu voiam sa trecem peste ideea si sa credem ca terminarea acordului cu FMI inseamna ca de acum putem trece iarasi la dezmatul bugetar. Urmeaza o perioada de consolidare a finantelor publice, ceea ce inseamna continuarea procesului de reducere a cheltuielilor, inclusiv in 2011", a afirmat Basescu. 

In context, el a considerat ca masurile Guvernului nu trebuie influentate de campania electorala pentru alegerile locale si cele parlamentare din 2012. 

"Discutam de ce urmeaza pentru Romania, nu pentru partide. Campanie electorala e in 2012", a subliniat presedintele. 

Totodata, liderul de la Cotroceni a aratat ca "procesul de consolidare fiscala trebuie sa continue". 

Sursa: AGERPRES