Compania Plafar SA va fi privatizata

Data publicarii: 18-10-2010 | Afaceri

Compania Plafar SA, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, ar putea iesi din insolventa in luna noiembrie si apoi urmeaza sa fie privatizata, a declarat pentru Agentia NewsIn avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Plafar, Assistance Insolv SPRL.

"Dorim sa scoatem din insolventa Plafar SA la termenul din 22 noiembrie 2010, urmand ca cei doi actionari (Ministerul Economiei si Fondul Proprietatea) sa privatizeze societatea, in prezent detinuta 100% de statul roman", a precizat Remus Borza.

La randul sau, Tudor Serban, consilierul ministrului Economiei, Ion Ariton, a declarat Agentiei NewsIn ca si Plafar SA, ca si orice companie administrata de minister care are probleme, face parte din strategia autoritatilor de a le scoate la privatizare. "Aceasta intentie va fi publicata ulterior pe site-ul ministerului. Pentru Plafar trebuie sa existe companii interesate", a afirmat Tudor Serban.

Altfel, potrivit unui studiu al Synovate Romania, Plafar si Lipton au inregistrat cel mai ridicat scor al notorietatii, spontane si asistate deopotriva, privind obiceiul de consum al ceaiului la romani.

Synovate Romania a realizat in exclusivitate pentru numarul din octombrie al revistei Magazinul Progresiv un studiu reprezentativ la nivel national privind obiceiul de consum al ceaiului. Esantionul a cuprins 1.500 de respondenti, in numar egal femei si barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani. 23% dintre respondenti s-au gandit la Plafar ca prima marca de ceai, in timp ce Lipton a fost optiunea spontana a 18% dintre ei. In schimb, Lipton a detinut un scor mai ridicat al notorietatii asistate, de 58%, comparativ cu Plafar care a cumulat 48%.

In topul marcilor consumate vreodata de catre respondentii bautori de ceai se afla Plafar (53%), Fares (48%) si Lipton (45%). Acelasi clasament este valabil si in cazul marcilor consumate cel mai des, Plafar (25%), Fares (22%) si Lipton (17%).

Decizia de declansare a procedurii insolventei a fost luata de catre Consiliul de Administratie al societatii pe 29 ianuarie 2009. Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in data de 16 martie 2009 si a desemnat ca administrator judiciar Assistance Insolv SPRL.

Plafar se afla sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 150 angajati. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: