Marii consumatori ar putea sa-si ia adio de la gazele ieftine

Data publicarii: 20-10-2010 | Economie
Pana la finele acestei luni, Guvernul va decide daca le va mai furniza marilor consumatori gaze naturale doar din productia interna, la pret subventionat.

''Pana la 31 octombrie voi analiza cu premierul Emil Boc si ceilalti colegi daca se vor prelungi facilitatile acordate agentilor economici privind gazele din productia interna. Termenul privind acordarea acestor facilitati expira luna aceasta'', a declarat astazi ministrul economiei, Ion Ariton.

Potrivit acestuia, discutia ar putea avea loc maine la guvern. Totodata, ministrul a precizat ca din punct de vedere personal, el nu ar dori o majorarea a preturilor gazelor furnizate populatiei, dar nici agentilor economici.

"Din punct de vedere personal, nu as dori sa scumpim gazul si as sustine si o mentinere a pretului si pentru agentii economici. Discutia pe care o sa o am maine va fi legata de datele ce vor rezulta in urma unei analize economice a ceea ce s-a intamplat timp de un an de zile cand acestia au beneficiat de contracte", a adaugat Ariton.

 

sursa: evz.ro