Romanii nu sunt interesati de incheierea politei obligatorii a locuintelor

Data publicarii: 27-10-2010 | Imobiliare
Proprietarii de locuinte din Romania mai au la dipozitie aproximativ trei luni, pana pe 15 ianuarie 2011, ca sa incheie polita obligatorie pentru asigurarea locuintelor. Dupa aceasta data primariile vor aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. Reprezentatii unor jucatori importanti din piata asigurarilor, chestionati de capital.ro, considera ca atat gradul de informare, cat si interesul aratat de proprietari fata de acest subiect este unul redus.

Pe ultima suta de metri

"Estimarea noastra este ca oamenii au aflat in mare parte de asigurarea obligatorie a locuintei, insa, momentan, nu o privesc ca pe o urgenta sau prioritate. Ne asteptam la o crestere semnificativa a cererilor in decembrie si ianuarie, inainte de expirarea termenului limita", a declarat, pentru capital.ro, directorul general adjunct Generali Asigurari, Adrian Marin.

Potrivit lui Lucian Marin, director tehnic non auto non viata Groupama Asigurari, societatile de asigurari deruleaza campanii de promovare vizibile pentru informarea populatiei privind obligativitatea acestor polite "desi interesul proprietarilor de locuinte in aceasta directie este relativ scazut."

In opinia Ancai Babaneata, deputy CEO Platinum, in afara de eforturile individualizate de promovare, este necesar un sprijin sustinut al pietei de asigurare (asiguratori si brokeri) din partea autoritatilor locale, dar si centrale. "Consider ca aceasta este o zona care permite cu siguranta imbunatatiri, gradul de informare al proprietarilor fiind in prezent destul de scazut", a declarat, pentru Capital, Anca Babaneta. 

 

sursa: capital.ro