Proiectul Nabucco: 2 miliarde de euro, nota de plata pentru Romania

Data publicarii: 28-10-2010 | Actualitate

Romania trebuie sa plateasca in 2011 cele doua miliarde de euro pentru proiectul Nabucco, urmand ca tot anul viitor sa fie incepute si negocierile privind rezervarile de capacitate, a anuntat seful biroului relatii internationale al Transgaz, Sorin Keszeg. "As spune ca vorbim de 2 miliarde euro pe toata perioada de construire a conductei. In aceasta suma fiind incluse si partea de equity pe care trebuie sa o aduca actionarul Transgaz si partea de garantii de prefinalizare care sunt solicitate de catre creditori.

 Pentru 2011, in primul rand e momentul in care se pun banii pe masa. Vor trebui sa existe aceste garantii", a declarat Sorin Keszeg pentru The Money Channel. 

Tot in 2011 vor incepe negocierile privind rezervarile de capacitate. "Se vor incheia contractele care sunt o cerere pentru realizarea acestui proiect, pentru ca nimeni nu o sa crediteze Nabucco daca nu are incheiate contractele de transport, astfel incat sa demonstreze ca este un proiect fezabil care realizeaza venituri, poate rambursa toate creditele si ramane si cu un profit", a mai adaugat oficialul Transgaz. 

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: