Banca Romaneasca primeste garantii suplimentare in programul Prima Casa 2

Data publicarii: 28-10-2010 | Imobiliare

Banca Romaneasca a primit garantii suplimentare in cadrul programului 'Prima Casa 2", in valoare de peste 16 milioane euro, in urma unei noi redistribuiri efectutata de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCMM), la inceputul lunii in curs. 

Astfel, plafonul total acordat Bancii Romanesti in programul "Prima Casa 2" se ridica la 70 milioane euro, din care pana la finalul lunii septembrie au fost folositi 45.609.075 euro, un volum important de credite fiind in procesare. Numarul total de aplicanti in programul 'Prima Casa 2" se ridica la peste 3.500, valoarea medie a unui credit contractat prin acest program fiind de aproximativ 38.000 euro, in marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu doua camere, in blocuri vechi. 

"Programul Prima Casa 2 a fost un succes pentru Banca Romaneasca, oferta avantajoasa pe care am propus-o clientilor stimuland solicitarile de credite. De la lansarea programului si pana in prezent, numarul dosarelor aprobate pentru achizitia de imobile a fost in continua crestere", a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitate Retail. 

Banca Romaneasca acorda in cadrul programului "Prima Casa 2" credite in euro si in lei, la costuri foarte avantajoase. Costurile creditelor sunt EURIBOR3M+3.95% si respectiv ROBOR3M + 2% la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM. Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului. De asemenea, avand in vedere si componenta in valuta a acestui program, Banca Romaneasca practica unul dintre cele mai bune cursuri de schimb de pe piata.

Banca nu percepe niciun fel de comision de analiza, acordare sau rambursare anticipata. In plus, costul evaluarii proprietatii finantate este suportat de catre banca.

Orientativ, pentru un credit de 57.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, in conditiile actuale de pret (valoarea actuala a euribor-ului), rata lunara va fi de 315 euro.

Comunicat de presa