CNIPMMR propune cinci masuri pentru relansarea economica

Data publicarii: 05-11-2010 | Finante-Banci
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii propune Guvernului un set de masuri prin a caror aplicare s-ar putea relansa economia si ar creste gradul de ocupare a fortei de munca precum si contributiile la bugetul de stat, a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, presedinte al CNIPMMR, cu prilejul celei de-a XVIII-a editii a Topului MM-urilor, ce are loc, vineri, la Palatul Parlamentului.

Pentru accelerarea si cresterea absorbtiei fondurilor structurale, CNIPMMR propune introducerea unui nou sistem de evaluare si motivare a personalului autoritatilor de implementare, constand in acordarea de stimulente pe baza a trei criterii valorice, raportat la rezultatele efective inregistrate de acestia, respectiv in activitatile de evaluare (cu acordarea de stimulente de 10%), in cele de contractare (cu acordarea de stimulente de 15%) si pentru alocare efectiva de sume (cu acordarea de stimulente de 75%).

O alta masura care ar duce la o mai buna absorbtie a fondurilor ar fi acordarea de garantii guvernamentale pentru obtinerea de credite pentru toti beneficiarii proiectelor aprobate (din fonduri structurale sau de la bugetul de stat), necesare cofinantarii, sustinerii investitiilor si asigurarii lichiditatilor necesare derularii lor. Efectul aplicarii acestei masuri ar fi, in 2011, de absorbtie efectiva a cel putin a 4 miliarde euro din fondurile structurale.

CNIPMMR solicita concesionarea prin licitatie publica a tuturor lucrarilor privind infrastructura pentru care exista documentatie tehnica si economica redactata, respectiv lucrari de realizare tronsoane de autostrada, centuri pentru orase, precum si de reabilitare, operare si intretinere pentru infrastructura rutiera, cai ferate, transporturi aeriene. Astfel, daca in anul 2011, spun oamenii de afaceri, s-ar atrage si investi in infrastructura minimum 1,5 milliarde euro s-ar crea minimum 50.000 de noi locuri de munca, iar bugetul de stat ar fi degrevat de cheltuieli in valoare de 1,5 milliarde euro.

 

sursa: Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: