Obligativitatea anvelopelor de iarna, prilej de scumpiri pentru comercianti

Data publicarii: 08-11-2010 | Auto

Desi folosirea anvelopelor de iarna nu este - deocamdata - obligatorie, comerciantii au inceput sa umfle preturile. Centrele care vand anvelope noi au dat startul scumpirilor, iar depozitele de cauciucuri second-hand se asteapta la dublarea vanzarilor, in speranta ca proiectul de act normativ privind echiparea de iarna a masinilor va deveni lege cat mai repede.
Cele mai ieftine seturi de patru de anvelope de iarna pot fi cumparate prin intermediul magazinelor virtuale de profil si de la hipermarketuri cu preturi care pornesc de la 400 de lei.

Centrele care vand anvelope noi au inceput sa creasca preturile, iar depozitele de cauciucuri second-hand se asteapta la dublarea vanzarilor, ca efect al anuntului privind obligativitatea echiparii masinii cu anvelope de iarna, au declarat reprezentantii firmelor de profil, citati de Mediafax. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, propietarii de autovehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, actul normativ urmand sa fie adoptat de Guvern in cel mult doua saptamani.

Reprezentantii firmelor care vand anvelope spun ca masura va avea ca efecte principale cresterea preturilor la produsele noi si dublarea vanzarilor in cazul celor second-hand.

Integral in Curentul.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: