Statul combate munca la negru prin cutii postale pentru sesizari anonime

Data publicarii: 08-11-2010 | Finante-Banci
Guvernul va incepe combaterea muncii la negru prin amplasarea in inspectoratele de munca a unor cutii postale in care "persoanele interesate" sa depuna informatii fara sa isi decline identitatea, prin obligarea angajatorilor de a incheia contracte individuale si prin cresterea numarului de firme controlate.

Planul de actiuni a fost inclus intr-un document aplicabil pentru perioada 2010-2012, aprobat recent de Guvern, care va avea un buget de 1,4 milioane de lei (330.000 de euro).
Astfel, pe langa acele cutii postale vor exista si controale de fond si controale tip "campanii" in sectoarele de activitate cu incidenta mare in utilizarea muncii nedeclarate, precum si controale incrucisate, pe baza unor protocoale de colaborare cu alte institutii "de linie" si "cu practici noi de control" si controale interjudetene.

"Inspectia Muncii are intentia de a incheia un protocol de cooperare cu partenerii sociali, protocol care va avea ca obiectiv informarea reciproca cu privire la cazurile de munca nedeclarata", se arata in document.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: