Vasilescu: BNR pregateste o noua restructurare a activitatii

Data publicarii: 10-11-2010 | Finante-Banci
Banca Nationala a Romaniei pregateste o noua restructurare a activitatii care vizeaza "trecerea de personal" din activitatea de supraveghere spre alte activitati,plecand de la ideea ultimei alinieri intre activitatea BNR si cea a BCE, a spus miercuri consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

"Este cam a cincea restructurare care se face de catre Banca Nationala a Romaniei, ideea nefiind nicidecum disponibilizarea de personal, ci modernizarea activitatii.  Restructurarea este in pregatire, nu s-au discutat cifre. Se face o restructurare plecand de la ideea ultimei alinieri intre activitatea BNR si cea a Bancii Centrale Europene (BCE)", a mentionat Vasilescu.

El a explicat ca s-a plecat de la un corp de activitate de 6.000 de oameni, s-a ajuns la 1.500, insa a fost nevoie de o alta organizare si directii noi si s-a ajuns la peste 1.600 de angajati.

Consilierul guvernatorului BNR a mentionat ca vorba despre modernizarea activitatii de supraveghere, in conditiile in care supravegherea se concentreaza la sediul central al BNR.

Vasilescu sustine ca sucursalele vor avea misiuni precum: culegerea de date statistice din teritoriu, transmiterea mesajelor de politica monetara catre mass-media, mediul de afaceri si mediul economic si o mai buna legatura cu mediul de afaceri si cel academic.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: