Doua afaceri inca merg bine: medicamentele si mezelurile

Data publicarii: 11-11-2010 | Diverse
Cea mai mare parte a investitiilor facute in Romania de fondurile de private equity vizeaza companii din domeniul farmaceutic si cel al bunurilor de larg consum.

Fondurile de investitii care activeaza pe piata din Europa Centrala si de Sud-Est au adus, in primele noua luni ale acestui an, aproximativ 56 milioane de euro in Romania. Cea mai mare parte a investitiilor adica peste 22 de milioane de euro, au fost directionate catre sectorul medical si farmaceutic, in timp ce companiile care activeaza in domeniul productiei bunurilor de larg consum au ocupat locul al doilea ca grad de activitate. Sumele investite de fonduri in 2010 sunt la jumatate fata de perioada similara a anului a trecut.

De altfel, 2009 a fost cel mai bun an pentru Romania din acest punct de vedere, tara noastra atragand investitii de peste  220 milioane de euro, adica aproape jumatate din sumele totale alocate de fondurile de private equity companiilor din Europa Centrala si de Sud-Est. Fondurile de private equity sunt fonduri de investitii  cu capital privat care functioneaza ca o alternativa la imprumuturile bancare pentru companii. Ele identifica oportunitati de afaceri, cumpara participatii la companiile considerate cu potential si participa apoi la dezvoltarea respectivei companii. In general, dupa o anumita perioada de timp in care au reusit sa rentabilizeze activitatea respectivei companii, fondurile isi vand participatiile catre alte entitati.

Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro: