Cum poti fi complice la propriul jaf cu ajutorul Facebook

Data publicarii: 15-11-2010 | IT&C

Care este cel mai periculos virus de pe piata la ora actuala si cum poti sa te sabotezi singur punandu-si informatiile publice pe Facebook sunt doua din subiectele pe care reporterii EVZ le-au discutat, in exclusivitate cu specialistii IT din cadrul BitDefender, Catalin Cosoi, seful laboratorului de amenintari online si George Petre, seful echipei contra amenintarilor informatice - la evenimentul RoNewMedia 5.0.

EVZ: Ce virus poate fi considerat in prezent cel mai periculos?

Catalin Cosoi: ZeuS este unul dintre cele mai downloadat cod. Care este un virus de genul "configureaza-ti-l singur". Ai un meniu din care selectezi ce parole si de pe ce site-uri le vrei. Completezi unde vrei sa-ti fie trimise aceste informatii si ti-l compile. Ideea este ca fiecare compilandu-si versiunea care-l intereseaza virusii sunt oarecum diferiti. Asa a si reussit sa treaca de multi anti-virusi pentru ca nemaiavand o semnatura generala ne-a cam scapat.

Si cum fac rost de un astfel de virus daca vreau sa-l folosesc?

Virusii care se vand, sunt unii in varianta contracost. Dar mai este si o varianta in care pretul este foarte mic sau se da gratuit dar virusul respectiv contine si o mica smecherie: daca eu am luat aceasta varianta, datele pe care le fur vor fi trimise si la autorul virusului.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: