Top 20 - Cele mai vandute masini in 2010

Data publicarii: 25-11-2010 | Auto

Piata are a doua luna de crestere consecutiva, datorita Programului "Rabla"

Dupa primele 10 luni ale anului 2010, statisticile privind inmatricula rile pot fi considerate o radiografie, e drept, una intermediara, a evolutiei marcilor auto intr-un an special. Dacia e pe primul loc, urmata de Skoda si WV.

A fost nu doar criza, ci si un program de stimulare - "Rabla" - atipic, care a dat peste cap multe calcule, si intr-un sens, si in altul. Pe de o parte, au fost marci care au vandut mai bine, desi nu sperau, iar altele care si-au facut socoteli optimiste s-au vazut fara clienti la poarta. Asadar, pe alocuri piata parea a-si fi revenit, insa anemia creditelor, inconsec ven ta cumparatorilor si lipsa de imaginatie a marketingului din cadrul im portatorilor au facut ca piata sa aiba mari fluctuatii de la o luna la alta.

Trebuie sa recunoastem ca a influentat masiv nivelul vanzarilor cres te rea de TVA: practic, autoturismele au suferit cea mai mare majorare de pret in randul bunurilor de pe piata. Ca o prima concluzie, putem spune ca avem piata auto cea mai putin predictibila din UE.

Vedeti Topul in Saptamana Financiara

Ultimele stiri pe BankNews.ro: