Tranzactiile esuate va scot bani de pe card fara sa simtiti

Data publicarii: 26-11-2010 | Finante-Banci
Cine nu da atentie tranzactiilor esuate cu cardul, fie ca se intampla la ATM, fie la POS sau online, risca sa descopere ca plateSte de doua ori acelaSi produs sau serviciu.

Mergi la magazin, ajungi cu caruciorul plin la casa si vrei sa platesti cu cardul, dar te trezesti ca POS-ul refuza sa proceseze tranzactia. Daca nu ai cash, esti pus intr-o situatie cel putin enervanta. Te duci la ATM, dar, dintr-un motiv sau altul, desi stii sigur ca ai bani in cont, masinaria refuza sa ti-i elibereze. Ori vrei sa cumperi ceva sau sa faci o rezervare pe internet, dar in locul mesajului de confirmare primesti unul de eroare.

Cati dintre noi verificam, dupa astfel de incidente, ce s-a intamplat in contul nostru? Ar trebui sa o facem de fiecare data, caci, nu de putine ori, tranzactiile aparent neconcretizate se soldeaza, de fapt, cu retragerea sumei respective. De exemplu, un cititor al banknews.ro, Cristian, spunea in iulie 2008: "Am patit ceva similar la un bancomat. Am facut o verificare a soldului, am cerut extragerea a 910 lei, dar am primit mesajul «Tranzactie intrerupta din cauza unei defectiuni», dupa care soldul meu a aparut cu 910 lei mai mic." 

 

integral in: capital.ro