Cine mai tranzactioneaza la bursa romaneasca

Data publicarii: 29-11-2010 | Bursa

Lichiditate scazuta si multa prudenta din partea investitorilor sunt principalele caracteristici ale bursei autohtone in ultima saptamana. Cei care investesc la bursa considera ca aceasta nu are o tendinta prea clara si nu sunt semne de revitalizarea a ei. O parte dintre investitori sunt alarmati si de faptul ca nu au posibilitatea de a vinde pachetele detinute fara sa provoace variatii mari in piata din cauza unei lichiditati foarte mici.

"Pe plan intern a dominat pesimismul , existand mai multe amenintari asupra revenirii economice de anul viitor. Prin urmare, in conditiile mentinerii unui sentiment negativ, investitorii prefera sa-si ia masuri de precautie in privinta tranzactionarii in viitor pe o lichiditate foarte mica", considera analistii de la Intercapital Invest.


Pe bursa romaneasca mai tranzactioneaza jucatorii mari, care doresc sa -si restructureze potofoliile, speculatorii care cauta oportunitati pentru profituri pe termen scurt si investitorii care au nevoie de cash. Unii investitori au inceput sa faca vanzari in anticiparea listarii din ianuarie a Fondului Proprietatea, moment mult asteptat de bursa autohtona.

"Situatia macroeconomica este insa doar unul din motivele pentru care asistam la o lichiditate asa de mica. In ultima perioada, o parte dintre investitori au ramas in asteptarea listarii Fondului Proprietatea la BVB in luna ianuarie a anului urmator, simtindu-se nevoia unor astfel de emitenti la bursa," explica brokerii mai sus mentionati.

Continuarea in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro: