Statul vrea sa vanda restul de actiuni la Romtelecom

Data publicarii: 29-11-2010 | Diverse
Dupa ani de tergiversari si listari amanate, statul roman vrea sa vanda actionarului majoritar OTE si cele 45,99% din actiunile detinute, sperand sa obtina un miliard de euro. Oficialii romani asteapta oferta OTE pana la finele anului, in caz contrar vor lista compania la una dintre bursele internationale sau pe Bursa de Valori Bucuresti.

Saptamana trecuta, oficialii de la Bruxelles le-au aratat cartonasul galben celor de la Ministerul Comunicatiilor pentru faptul ca statul inca detine actiuni in cadrul operatorului Romtelecom si, in acelasi timp, reglementeaza piata locala de telefonie. Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicatii fixe, cu afaceri de 546 de milioane de euro in primele noua luni.

"Le-am dat celor de la OTE, actionarul majoritar al Romtelecom (n.red. - cu 54,01% din actiuni) termen pana la finele anului sa vina cu o oferta. Daca nu ne vom intelege, atunci am putea lista pachetul de actiuni la una dintre bursele internationale sau, de ce nu, chiar si la cea romaneasca", a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, dupa ce listarea actiunilor a tot fost amanata in ultimii trei ani.

Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: