Somajul a ramas apanajul firmelor private si in 2010

Data publicarii: 29-11-2010 | HR/Cariere
Bucurestiul si Timisul conduc in topul nefericit al judetelor cu cel mai mare numar de someri noi. O veste buna: 35% din disponibilizarile anuntate raman in stadiu de proiect. Si una proasta: majoritatea provin tot din companii private.

Numarul de angajati din sectorul public era, in septembrie, aproape acelasi ca in urma cu doi ani (962.000 de persoane, luand in considerare exclusiv domeniile administratie publica, educatie si sanatate). Aceasta, in ciuda promisiunilor repetate de reducere a aparatului public cu cateva zeci, chiar sute de mii de persoane. Nu avem decat sa speram, in continuare, ca lucrurile se vor regla in urmatoarele luni.

La nivel national, rata somajului era, in septembrie 2009, de 6,9%. Pana in martie 2010, a crescut cu 1,5 puncte procentuale, pentru ca in septembrie 2010 sa scada pana la 7,35%. A fost momentul in care au inceput o multime de speculatii pe tema "cum se face ca somajul scade, insa ocuparea nu creste in acelasi ritm, iar companiile continua sa anunte lunar concedieri colective de sute, chiar mii de persoane".

Integral in Capital.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: