A. Vasilescu: Bancile au lichiditati pentru creditare, dar nu au incredere

Data publicarii: 29-11-2010 | Finante-Banci
Toate bancile din Romania au suficienta lichiditate sa reia creditarea "azi, peste un minut", dar nu au incredere, a declarat consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, care a mentionat ca niciodata in viitorul previzibil nu va mai exista creditare ca in perioada 2004-2008.

 "BNR a fost nevoita atunci sa-si deschida o pensiune, cu un pat cald si trei mese bune pentru surplusul de lichiditate din societate, iar 10 miliarde de euro care puteau fi utilizate pentru investitii si retehnologizari au fost atrase la BNR ca sa nu explodeze societatea. Ca, de atata banet, eram in pericol sa ne inecam", a continuat Adrian Vasilescu.

Totodata, oficialul BNR a aratat ca actuala criza economica a avertizat ca lumea se va schimba, iar oamenii vor trebui sa-si aleaga un alt tip de viata.

Pe de alta parte, acesta a afirmat ca toate statele mari cu probleme in aceas ta criza au fost nevoite sa-si salveze sistemul bancar prin bani publici, pentru ca regula in lume este ca atunci cand bancile cad trag dupa ele tara.

Integral in Financiarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: