Franks, FMI: Putem oricand sa dam mai multi bani Romaniei

Data publicarii: 29-11-2010 | Finante-Banci


Romania nu va intampina dificultati majore ca urmare a problemelor cu care se confrunta unele state din Europa, intrucat Guvernul a decis deja sa continue programul cu FMI, care va asigura Romaniei toate resursele necesare, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Daca o tara va avea dificultati majore in viitor, si nu ma astept ca acest lucru sa se intample pentru Romania, putem oricand sa crestem valoarea oricarui aranjament pentru a aloca un sprijin suplimentar.
Faptul ca Romania s-a angajat sa continue programul cu FMI reprezinta o siguranta, o polita de asigurare in vremuri foarte incerte. Sunt probleme in Europa si exista multa incertitudine pe pietele internationale, dar Romania are asigurarea ca dispune de sprijinul UE si al FMI", a spus Franks. El a aratat ca problemele din Europa reprezinta si unul dintre motivele pentru care presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au decis sa continue intelegerea cu FMI. Franks a mentionat ca inca nu a fost discutata valoarea viitorului acord. 

 

citeste integral: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: