Raluca Turcan: Reducerea concediului maternal impune masuri guvernamentale pentru sustinerea natalitatii

Data publicarii: 30-11-2010 | Politica
Reducerea concediului maternal trebuie suplinita cu masuri din partea Guvernului pentru sustinerea natalitatii, printre solutiile necesare fiind legislatia care sa reglementeze profesia de bona si un plan pe termen scurt de constructie a creselor, sustine deputatul PDL Raluca Turcan, intr-un comunicat de presa remis luni AGERPRES.

"Daca s-ar reduce concediul maternal ar trebui obligatoriu sa existe din partea Guvernului un plan de masuri pentru sustinerea natalitatii. (...) Consider ca masura reducerii concediului maternal este o solutie extrema, care ar impune simultan solutii alternative de compensare. Guvernul trebuie sa prezinte un plan de politici pentru sustinerea natalitatii, unde, printre solutiile imediate, subliniez necesitatea unei legislatii care sa reglementeze profesia de bona si un plan pe termen scurt de constructie de crese", afirma deputatul PDL.

Turcan mai spune ca reducerea perioadei de concediu maternal este o masura care se rasfrange direct asupra natalitatii, in conditiile in care, in Romania, reducerea natalitatii si imbatranirea populatiei sunt lucruri reale, cu consecinte dramatice si vizibile inclusiv in dezbaterea actuala, legata de bugetul de pensii.

Pe 21 noiembrie, Raluca Turcan spunea ca democrat-liberalii au gresit anuntand injumatatirea perioadei concediului maternal.

"Mai bine PDL s-ar concentra pe comunicarea la guvernare unde, dupa ce a dat o veste buna cu o prima ameliorare a salariilor, a gresit anuntand reducerea concediului pentru cresterea copilului. Nu in reducerea perioadei concediului pentru cresterea copilului sta secretul performantei economice de la anul", spunea Raluca Turcan, la acea data.

Sursa: AGERPRES