Grupul InterAgro: Cifra de afaceri de aproape un miliard euro in 2010

Data publicarii: 07-12-2010 | Afaceri
Grupul de firme InterAgro estimeaza o cifra de afaceri pe 2010, la nivelul grupului, de circa un miliard de euro, in crestere fata de 2009, cand compania a obtinut doar 720 milioane euro, a anuntat, luni, omul de afaceri Ioan Niculae, presedintele grupului InterAgro.

Acesta a precizat ca in partea doua a anului a avut parte de o serie de factori favorizanti determinati de vremea nefavorabila care s-a extins la nivel global nu numai in Romania. "Seceta si inghetul au influentat preturile cerealelor la nivel global si cu toate ca si pentru noi recoltarea graului si rapitei a fost un dezastru din cauza ploilor, am reusit sa recuperam pe partea de preturi", a spus Niculae.

Potrivit acestuia, in luna iunie pretul graului se situa intre 130-135 euro pe tona iar la sfarsitul lunii iulie acesta a depasit 200 euro pe tona. Pentru 2011 presedintele grupului InterAgro a precizat ca investitiile previzionate se ridica la 75 milioane euro in domeniul energetic precum si intr-o fabrica de procesare a semintelor oleaginoase de rapita si floarea-soarelui.

Sursa: AGERPRES