Case executate silit, cu 30% mai ieftine

Data publicarii: 07-12-2010 | Imobiliare
Peste 1.000 de proprietati sunt scoase la licitatie de institutiile de credit pana la sfarsitul acestui an, la preturi semnificativ sub cele ale pietei. Pentru ca executorii gasesc greu clienti, licitatiile sunt rostogolite de la o luna la alta. Preturile imobilelor sunt si ele tot mai mici, cu pana la 30% fata de pretul pietei.

Bancile comerciale au peste 1.000 de anunturi cu licitatii organizate pana la finele acestui an. Numarul acestora a crescut semnificativ in ultimele luni pentru ca multi romani nu au mai dispus de resursele necesare pentru achitarea ratelor la creditele cu ipoteca, iar banca le-a executat garantiile.

In plus, bancile gasesc foarte greu cumparatori pentru apartamentele, casele sau terenurile executate silit. Astfel, licitatiile sunt reluate de la o luna la alta, iar pretul de pornire scade si el cu fiecare reprogramare. De exemplu, daca la prima licitatie nu exista un castigator, la noua licitatie, pretul de pornire va cobori la 75% din cel la care a fost evaluat imobilul.

Integral in Adevarul.ro