Cresc temerile privind retragerea bancilor straine din Europa de Sud-Est

Data publicarii: 08-12-2010 | Finante-Banci
Recentele turbulente de pe pietele financiare internationale au reactivat temerile referitoare la posibilitatea ca bancile straine sa-si retraga activele lichide din Europa de Sud-Est, care iese din recesiune, se arata intr-un articol aparut in publicatia britanica 'Financial Times'.

Cresterea randamentelor pentru obligatiunile italiene si nivelul ridicat al celor elene intareste amenintarea provocata de efectele indirecte ale propagarii crizei datoriilor suverane a statelor din zona euro.

Joanna Telioudi, analist la HSBC Pantelakis Securities in Atena, sustine ca 'ultimele evenimente vor submina si mai mult capacitatea bancilor de a finanta regiunea...ele deja se confrunta cu reducerea raportului intre capitalul propriu al bancilor si resursele atrase'.


In timp ce institutiile de creditare austriece si italiene detin cea mai mare cota din activele bancare in Europa de Sud-Est, cele mai mari patru banci din Grecia formeaza impreuna cea mai mare retea regionala de sucursale, cu peste 1.200 de filiale in Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Romania.

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: