Surpriza: companiile estimeaza adancirea Somajului la inceputul lui 2011

Data publicarii: 08-12-2010 | Economie
Un angajator din cinci are de gand sa efectueze disponibilizari in primul trimestru al anului viitor. Din fericire, 15% din companii ar dori sa recruteze.

Datele provin din studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. Indicele de referinta al raportului este Previziunea Neta de Angajare (PNA), reprezentand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor. In cazul Romaniei, PNA este de -2%.

Ce este remarcabil (Si nu in sensul bun) este ca numarul companiilor care intentioneaza sa faca angajari in intervalul ianuarie-martie 2011 este mai mic decat al celor care manifestau aceasta dorinta in ultimul trimestru din 2010 (este adevarat, cu doar 2%). In schimb, fata de primele trei luni din 2010, apare o crestere serioasa, de 9 puncte procentuale.

"Un semnal vizibil privind stabilizarea pietei muncii este dat de faptul ca 62% dintre angajatori afirma ca vor sa-Si pastreze personalul actual, iar 15% au intentii de angajare. Cu toate acestea, data fiind Si stagnarea activitatii din perioada sarbatorilor de iarna, un procent mai mare de angajatori (17%) dau semne ca iSi vor reduce personalul pe parcursul trimestrului urmator", explica partial cifrele Eliza Nechifor, Coordonator Marketing & Comunicare al Manpower Romania. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: