Faruri: halogen, xenon sau LED?

Data publicarii: 08-12-2010 | Auto
Masinile sunt echipate in prezent cu faruri care folosesc tehnologii diferite, halogen, xenon, LED, dar oare care sunt cele mai bune.

Farurile cu halogen sunt, in prezent, cele mai folosite in industria auto, acestea avand o durata de viata mare. Un bec cu halogen poate functiona pana la 1.000 de ore in conditii normale, iar pretul este accesibil.

Becul cu halogen are la baza tot ideea de filament incandescent intalnita la becurile clasice. Spre deosebire de acestea, in interiorul bulbului de sticla, in afara de argon, se introduce halogen. La temperatura de incandescenta, filamentul de tungsten se evapora, iar in interiorul bulbului de sticla apare astfel tungsten sub forma de vapori. Substanta halogena permite redepunerea tungstenului evaporat inapoi pe filament, prelungind astfel durata de viata a becului.


Acest tip de becuri sunt sensibile la contactul cu diverse substante. La inlocuirea unui bec cu halogen defect este de evitat atingerea sticlei deoarece sarea din piele poate dauna, iar becul va mai rezista la fel de mult la temperaturi ridicate.

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: