Cum sa devii indispensabil pentru angajator?

Data publicarii: 08-12-2010 | HR/Cariere
Angajarea pe viata, asa cum era perceputa in trecut, nu mai este valabila astazi. Pana nu demult exista sansa de a-ti pastra primul loc de munca pana la pensionare. Dar, in contextul economiei flexibile actuale, lucrurile stau cu totul altfel. In noile conditii, notiunea de siguranta a locului de munca (job security) nu mai are aparent nicio validitate. Cu toate acestea, iti poti creste semnificativ sansele de a-ti pastra jobul devenind un angajat indispensabil pentru companie.

Ia masuri!

Restructurarile, fuziunile, criza economica sunt numai cativa termeni folositi astazi cu sensul de "esti concediat". Nu poti evita restructurarile, dar poti lua masuri pentru a te asigura ca nu esti tu cel care va fi concediat. In primul rand, pozitia pe care o ocupi trebuie sa fie perceputa ca necesara pentru angajator. In al doilea rand, tu trebuie sa fii candidatul ideal pentru a ocupa acea pozitie. Altfel, desi locul tau de munca este indispensabil pentru angajator, tu nu vei fi.

Autodepaseste-te!

Pentru a evita o astfel de situatie, trebuie sa fii dispus sa faci mai mult decat ar face orice alt angajat pe postul respectiv. Este necesar sa depasesti in permanenta responsabilitatile care figureaza in descrierea jobului tau. Este vorba despre lucruri marunte, din activitatea profesionala de zi cu zi.
Angajatorul te va percepe ca indispensabil daca te implici in proiectele la care lucrezi la un nivel superior celui cerut. De exemplu, poti livra proiectele inainte de termenul limita si, de preferat, cu aspecte nesolicitate incluse. Astfel, vei surprinde placut si vei dovedi ca esti un element necesar pentru echipa.

 

citeste integral: hipo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: