RBS spera la un profit de 30 mil. euro

Data publicarii: 08-12-2010 | Finante-Banci

RBS Romania, un jucator de talie medie pe plan local controlat de grupul britanic Royal Bank of Scotland, si-a planificat sa incheie acest an cu un profit net de 130 mil. lei (circa 30 mil. euro), in linie cu nivelul consemnat in 2009, a declarat presedintele bancii Johan Gabriels. Pentru anul trecut RBS a raportat la Registrul Comertului un profit brut de 154 mil. lei. "Daca anul viitor profitul va creste cu 10% vom fi multumiti. Suntem pregatiti sa reluam cresterea activelor in 2011 dupa ce am renuntat la liniile de business neprofitabile si am stabilit exact pe ce sectoare sa ne concentram", a spus Gabriels.

In perioada ianuarie-septembrie, banca a facut profit net de 100 mil. lei, conform standardelor locale de raportare (RAS).

Activele bancii au coborat cu circa o jumatate de miliard de euro in primele noua luni, pana la 1,58 mld. euro (circa 6 mld. lei). RBS a renuntat sa mai acorde credite in euro fara garantii, un segment unde se acumulasera provizioane importante din cauza ratei ridicate de neperformanta.

In prezent, banca se concentreaza pe atragerea de clienti din randul companiilor mari.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: