DGFP Bucuresti va deschide luni primul magazin de marfuri confiscate din Capitala

Data publicarii: 10-12-2010 | Finante-Banci

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti va deschide luni, in Sectorul 4, primul magazin de bunuri confiscate cu vanzare directa din Capitala, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

 Magazinul este situat pe strada Mariuca nr. 14, in sediul in care a functionat Serviciul Gestiune Declaratii (persoane juridice) din cadrul Administratiei Finantelor Publice a Sectorului 4. Programul de functionare al magazinului este de luni pana joi, intre orele 09.00-15.00. Fondul de marfa va fi ritmic, in functie de volumul si natura marfurilor confiscate.

Costurile de amenajare ale magazinului s-au ridicat la circa 15.000 lei.

 "Incasarile din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% in primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. Acest fapt se datoreaza, pe de o parte,  intensificarii activitatilor de control ale ANAF si ale structurilor subordonate - Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor - iar pe de alta parte se datoreaza unei mai bune organizari a activitatii de valorificare. Speram ca, odata cu deschiderea in Capitala a acestui prim magazin.de vanzare a marfurilor confiscate, incasarile din valorificarea acestor bunuri vor creste semnificativ", a precizat resedintele ANAF, Sorin Blejnar.

In primele 10 luni ale anului 2010, ANAF a incasat din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate si alte sume constate odata cu confiscarea, potrivit legii, la nivelul intregii tari, aproximativ 35,2 milioane lei si dispune in prezent de 21 magazine de valorificare proprii in toata tara.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).       

NewsIn