Revolutia transparentizarii costurilor la credite din vara se invaluie in ceata

Data publicarii: 15-12-2010 | Finante-Banci
Grupurile de clienti nemultumiti de la BCR si Volksbank, care au mers in instanta pentru a obtine eliminarea din contracte a unor clauze pe care le considerau abuzive, incheie anul fara un rezultat cert. Instantele au respins cererile lor de suspendare a platii ratelor pe perioada judecarii proceselor, iar termenele stabilite pentru discutarea fondului sunt abia in toamna viitoare.

"Puterea economica s-a dovedit mai mare decat puterea celor multi", comenteaza avocatul Gheorghe Piperea, desemnat de mai multe grupuri de clienti sa le reprezinte interesele in instanta.
Click Here
Cea mai recenta astfel de decizie a fost data vineri, in procesul in care peste 1.000 de clienti ai Volksbank au cerut suspendarea platii ratelor pe perioada procesului. El spune ca a inaintat recurs fata de aceste decizii, insa acestea se vor judeca abia in 2011.

In paralel, procesul de transformare in lege a Ordonantei 50 aparent s-a blocat la nivelul discutiilor in cadrul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, care are rol decizional. Chiar ieri deputatii au amanat din nou dezbaterea, dupa ce discutiile au fost abandonate in mai multe randuri din cauza lipsei de cvorum. Au ramas sa fie transate problemele cele mai importante - aplicarea noilor reglementari inclusiv pentru creditele vandute inainte de 21 iunie, data intrarii in vigoare a ordonantei si imputernicirea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor de a suspenda activitatea de creditare pentru bancile care incalca reglementarile. 

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: