Presedintele Basescu a promulgat Legea privind sistemul unitar de pensii publice

Data publicarii: 16-12-2010 | Actualitate

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca prevederile acestei legi sunt constitutionale, respingand ca neintemeiate sesizarile depuse de parlamentarii PSD si PNL, dupa ce actul normativ fusese adoptat de legislativ saptamana trecuta.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern pe 10 februarie, fiind trimis Parlamentului.
Camera Deputatilor, for legislativ decizional in acest caz, a adoptat proiectul de lege in luna septembrie, iar opozitia a acuzat rezultatul votului, sustinand ca in sala nu au fost suficient de multi parlamentari pentru ca actul normativ sa treaca.
Opozitia a acuzat-o pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, ca nu a numarat corect voturile, deoarece in plen nu erau decat aproximativ 80 de parlamentari. Ca urmare, votul a fost contestat la CCR, care a stabilit ca legea este constitutionala.

Ulterior, presedintele Basescu a cerut reexaminarea, considerand ca varsta standard de pensionare pentru femei ar trebui sa fie de 63 de ani si nu de 65 de ani, cum stabilea initial actul normativ, care s-a intors astfel in Parlament, fiind adoptat saptamana trecuta.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: