Comisia de buget, finante: ANPC nu poate suspenda activitatea unei banci

Data publicarii: 16-12-2010 | Finante-Banci
Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a adoptat astazi un amendament pentru modificarea articolului 89 din OUG 50/2010 privind creditele acordate populatiei. Acest amendament precizeaza ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) nu poate suspenda activitatea de creditare a bancilor, insa va avea dreptul de a aduce contractele similare cu cele pentru care s-au aplicat amenzi institutiilor in limitele prevederilor legale.
 
Potrivit alineatului 1 al amendamentului, "odata cu aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale, agentul constatator poate propune una dintre urmatoarele masuri complementare: 1. suspendarea derularii campaniei publicitare care incalca prevederile articolelor 8 si 9, pana la intrarea in legalitate; 2. aducerea tuturor contractelor similare in conformitate cu prevederile legale, in termen de 30 de zile".
 
In amendament se mentioneaza ca masura complementara propusa se dispune prin ordin emis de conducatorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care poate fi contestat la instanta de contencios administrativ.

Continuarea in Financiarul.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: