Ce a mai ramas bun din OUG 50 pentru clientii bancilor

Data publicarii: 16-12-2010 | Finante-Banci
Chiar daca, in comisie, parlamentarii au restrans prevederile ordonantei la contractele de credit ce vor fi semnate in viitor, clientii cu credite in derulare beneficiaza de cateva prevederi favorabile.

Pana la sedinta din 8 decembrie, discutiile pe seama textului de lege s-au purtat dupa principiul ca sub incidenta legii vor intra si contractele de credit in desfasurare. La un moment-dat, pana si bancherii pareau ca se obisnuisera cu ideea ca legea e si pentru contractele vechi si s-au concentrat pe a obtine cat mai mult de la parlamentari pentru restul prevederilor.

Discutiile despre conditia ca OUG 50 sa nu se aplice la creditele in derulare pentru acordarea urmatoarei transe de imprumut FMI-UE au alimentat insa increderea bancherilor. In sedinta  din 8 decembrie, Ministerul Finantelor a spus ca Fondul a pus aceasta conditie si ca guvernul nu mai este de acord cu o parte foarte importanta a unei Ordonante semnate de premier.

In sedinta de miercuri, 15 decembrie, amendamentul PDL a fost aprobat intr-o forma usor modificata, care stipuleaza urmatoarele:

"Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica contractelor in curs de derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia dispozitiilor articolelor 66-69 articolului 37 prim si, in ceea ce priveste contractele de credit pe durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, a dispozitiilor art. 50-55, art, 56 alin(2),art 57 alin (1) si (2), art. 66-69, art 70-71 si art 37 alin 1 din prezenta ordonanta de urgenta".

 

 

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: