Ce imprumuturi au alesii care au votat ordonanta creditelor

Data publicarii: 17-12-2010 | Finante-Banci
Cu toate ca unii dintre deputatii membri in Comisia de buget, finante si banci au credite in valoare si de sute de mii de euro, o treime dintre ei au lipsit de la votul pe Ordonanta 50/2010.

O buna parte dintre deputatii care fac parte din Comisia de buget, finante si banci au credite, unele chiar de sute de mii de euro. Cu toate acestea, ei au dat un vot "de bine" bancilor, deoarece acestea trebuie sa aiba profit, dupa cum spunea un oficial al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Chiar daca majoritatea deputatilor "au semnat condica" de prezenta la sedinta Comisiei de Buget, Finante si Banci, cand s-a finalizat votul pentru Ordonanta creditelor, in sala nu se aflau decat 23 dintre cei 39 de demnitari, potrivit lui Viorel Stefan, presedintele comisiei si membru in PSD.

Astfel, daca toti deputatii PNL si PSD+PC ar fi fost in sala, asa cum ar fi trebuit, si ar fi votat asa cum s-au laudat ca o vor face, OUG 50/2010 ar fi putut fi adoptata intr-o forma care sa fi avantajat si creditele in derulare. Prin absenta lor, ei au dat mana libera PDL si UDMR sa voteze ordonanta cu amendamentul 95, cel care exclude contractele in derulare. 

 

citeste mai mult: capital.ro