Bancile ieftinesc cu pipeta creditele in lei si euro

Data publicarii: 20-12-2010 | Finante-Banci


Cererea de credite ramane slaba, iar bancile au inceput sa taie usor din cos-turile imprumuturilor. Chiar si asa, creditele au ramas, in octombrie, mai scumpe decat in prima parte a anului.

Costurile efective medii suportate de clientii persoane fizice la creditele noi acordate de banci au scazut in octombrie cu pana la 1,43 puncte procentuale, comparativ cu cele inregistrate in septembrie, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Cea mai mare scadere a fost consemnata de creditele de consum in euro, in cazul carora dobanzile medii au scazut de la 9,73%, in septembrie, la 8,31%, in octombrie. Pretul acestor credite a mai fost sub 9% Si in iunie.

Cea de-a doua ieftinire importanta a fost consemnata pe segmentul creditelor de consum in lei. Dobanda anuala efectiva (DAE) medie la aceste imprumuturi a scazut cu aproape un punct procentual fata de septembrie, ajungand la 18,28%. Chiar Si in aceste conditii, pretul acestor credite ramane mai mare decat cel practicat in primavara acestui an, cand DAE medie a scazut pana la 17,20%. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: