Opt milioane de euro in 2011 pentru afaceri initiate de tineri

Data publicarii: 20-12-2010 | Afaceri


La inceputul anului viitor, tinerii care-si infiinteaza prima firma pot obtine un grant de pana la 10.000 de euro. Ca urmare, vor putea fi create pana la 5.000 de noi locuri de munca.

Proiectul de ordonanta - care trebuia sa dea viata unui program considerat o solutie salvatoare intr-o perioada dificila pentru companii - era asteptat cu sufletul la gura, de cateva luni bune, de catre tinerii care doresc sa demareze o afacere in Romania. Este vorba de un grant de pana la 10.000 de euro Si un credit bancar de pana la 100.000 de euro, girat de Fondul National de Garantare. Odata ce Si-a inregistrat firma la Registrul Comertului, tanarul intreprinzator n-ar trebui decat sa incarce online planul sau de afaceri, care ar primi instantaneu un scor ce il poate califica pentru obtinerea sprijinului financiar.

In proiectul de ordonanta, se prevede pentru 2011 un buget de un milion de euro.

"Programul a fost lansat pe 6 octombrie, iar timp de o luna a fost supus dezbaterii publice. De aceea, s-a decis ca demararea lui sa aiba loc anul viitor. Este deja prins in buget, cu cinci milioane de euro. Pentru 2012, am estimat un buget de opt milioane de euro", precizeaza, pentru Capital, Dumitru Nancu, vicepreSedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor Si Programelor pentru Intreprinderile Mici Si Mijlocii (AIPPIMM). El spune ca tinerii intreprinzatori vor putea - de la jumatatea lunii ianuarie sau cel tarziu la inceputul lunii februarie, dupa aprobarea bugetului pe 2011 - sa completeze online aplicatia. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: