Buget 2011: Impozitul pe venit de 3% ar putea reveni

Data publicarii: 20-12-2010 | Finante-Banci


Proiectul de buget pe anul viitor vine cu vesti bune pentru micii intreprinzatori. Acesta ia in calcul revenirea la impozitul de 3 la suta pe venit pentru microintreprinderi. Pentru a intra in vigoare, modificarea trebuie aprobata si de plenul Parlamentului.

Companiile cu cel mult noua salariati si o cifra de afaceri de pana la 100.000 de euro pe an ar putea sa plateasca taxe mai mici la stat anul viitor.

"Vom merge in plen sa vedem daca si primim ceea ce am vorbit la negocieri. Eu cred ca se va intampla, eu cred ca discutam despre oameni de cuvant in politica", a spus Horea Uioreanu, deputat PNL.

Guvernul a renuntat la impozitul de 3% pentru IMM-uri la sfarsitul lui 2009. Firmele mici au platit de atunci 16% impozit pe venit. Executivul a cochetat cu ideea reintroducerii impozitului de 3% in septembrie, cand s-a anuntat si faptul ca s-ar aplica doar in cazul firmelor care angajeaza someri. Masura insa nu s-a materializat pana acum.

"E o masura intarziata, dar nu e tardiva pentru ca numarul de IMM-uri care vor da faliment in aceasta iarna va creste daca aceasta masura nu va fi luata. Noi am estimat ca in urmatoarele 6 luni ar putea sa dispara inca 50.000 de IMM-uri", este de parere Cezar Coraci, , presedinte UGIR 1903.

In Romania isi desfasoara activitatea in prezent peste 400 000 de microintreprinderi.

 

sursa: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: