PNL va contesta joi la CCR Legea bugetului pe 2011

Data publicarii: 23-12-2010 | Finante-Banci


Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat miercuri, dupa adoptarea bugetului de stat pe anul 2011, ca liberalii vor contesta la CCR proiectul, deoarece contine multe elemente neconstitutionale.

"Va anunt ca maine (joi - n.r.) vom contesta la CCR aceasta lege, avand multe elemente neconstitutionale. Nu va bucurati, ca s-ar putea ca la nivelul CCR chiar sa se declare neconstitutionala", a spus Nicolaescu.

El a explicat ca este normal ca o tara sa aiba un buget, insa, din pacate, bugetul adoptat de majoritatea parlamentara este "anormal". "Este un buget care nu face nimic bine pentru niciun cetatean, este un buget care nu face nimic pentru mediul de afaceri, este un buget care nu creaza locuri de munca, nu va asigura crestere economica si cresterea nivelului de trai al populatiei, drept pentru care PNL a votat impotriva acestui buget", a mai spus Nicolaescu.

La randul sau, deputatul PSD Constantin Nita, a spus ca bugetul este "nelegal" si construit pe legi inexistente, neavand nimic de a face cu stimularea mediului economic. "Sa dea Dumnezeu sa faceti dumneavoastra sa functioneze acest buget si economia sa fuctioneze bine, dar cred ca nu se va intampla lucrul acesta", a spus Nita.

Plenul Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat miercuri Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale pentru anul 2011, ambele proiecte fiind adoptate cu 207 voturi pentru si 143 impotriva.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: