Piata de capital spera la vremuri mai bune in 2011

Data publicarii: Astazi, 03-01-2011 | Finante-Banci



Bursa incheie un an fara reusite deosebite. si oficialii, si brokerii recunosc ca este nevoie de mult mai multe eforturi pentru promovarea necesara atragerii de noi emitenti.

Piata de capital se apropie de finalul unui an in care nu a reusit sa faca mare lucru. Avand o marime pe care unii oameni de afaceri o compara cu aceea a pietei scobitorilor, bursa de valori din Romania inca se straduieste sa atraga emitenti si investitori.

"Trebuie sa trecem de la o bursa de cuponari la o bursa de investitori profesioniSti", spune Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori BucureSti (BVB). Intr-adevar, ar fi cazul ca Si bursa autohtona sa devina profesionista, sa faciliteze cu adevarat finantarea companiilor Si sa ofere solutii reale de economisire pentru investitorii dispuSi sa-Si consume energia Si timpul cu actiunile listate.

"Din pacate, nici re-pre-zentantii BVB Si nici bro-ke-rii nu au facut prea mul-te pentru a ajuta piata", declara Razvan PaSol, preSe-dintele Intercapital Invest. Printre putinele reu-Site din ultimii doi ani se regaseSte des numele Intercapital Invest, care in 2010 a intermediat listarea BVB pe propria platforma Si a lansat doua oferte publice initiale pentru doua fonduri inchise de investitii, iFond Gold Si iFond Financial. 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: