Masurile economice nu mai sunt printre prioritatile legislative ale puterii

Data publicarii: 05-01-2011 | Economie


Ca si in anii anteriori, nu sunt excluse modificari legislative importante, prin ordonante de urgenta.  In perspectiva alegerilor din 2012, sunt pregatite noi schimbari ale legislatiei  
Pentru acest an, Cabinetul Boc isi propune sa aprobe o strategie de dezvoltare teritoriala a Romaniei, sa incurajeze sectorul legat de economia sociala, dar si sa modifice legislatia electorala. Sunt doar cateva dintre prioritatile cuprinse in "Programul legislativ al Guvernului Romaniei pentru perioada 2010-2012". Si tot in 2011 se va putea constata daca legi importante adoptate anul trecut in mare graba, prin asumarea raspunderii Execu-tivului, vor avea efectele scontate de catre initiator.  

Cel mai optimist este prim-minis-trul. "Dupa vremea rea vine si vremea buna. Asta ar fi cel mai bun mesaj pentru 2011. Incetul cu incetul ne ducem spre directia buna, dar  (...) este nevoie de con-ti-nuarea reformelor", spune Emil Boc. Ceva mai sceptic, vicepremierul Marko Bela atrage atentia partenerilor de guvernare ca in acest an nu va sprijini noi masuri de austeritate. "Eu sunt con-vins ca nu vom avea nevoie de noi res-tric-tii in cazul veniturilor, salariilor, pen-siilor, in anul 2011, si UDMR nici nu-si mai poate asuma astfel de masuri. Acest lucru ar insemna ca am actionat gresit in 2010", a declarat, recent, Marko Bela. 

 

citeste integral: Financiarul