Calendarul fiscal al noului an

Data publicarii: 06-01-2011 | Finante-Banci


De la cresterea de accize la eliminarea unor facilitati privind achitarea contributiilor sociale sau la noi reglementari privind certificatele de sera, 2011 a inceput cu 15 noi modificari fiscale, conform unei treceri in revista realizata pentru Capital de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers.

TVA

Limitarea dreptului de deducere a taxei in cazul achizitiei de autovehicule destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate de cel mult 3.500 kg si cu cel mult 9 scaune de pasageri (inclusiv scaunul soferului), precum si a combustibilului destinat utilizarii acestor autovehicule se extinde pana la data de 31 decembrie 2011.

Termenul de depunere a cererilor de rambursare a TVA achitata in anul 2009 de companiile romanesti in State Membre  unde acestea nu sunt stabilite si nici inregistrate este extins pana la data de 31 martie 2011.


Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA care in cursul unui an calendaristic are o cifra de afaceri ce nu depaseste pragul de 35.000 de euro, poate solicita pana la data de 20 ianuarie a anului urmator scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.

Masurile de simplificare se vor aplica si pentru transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de sera. In consecinta, pentru tranzactiile cu astfel de certificate intre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania, beneficiarii vor avea obligatia platii TVA prin aplicarea mecanismului taxarii inverse. 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: