Un apartament din fiecare bloc din Capitala este de vanzare

Data publicarii: 07-01-2011 | Imobiliare


Fata de anii de boom imobiliar, preturile au ajuns ridicol de mici si pragul de jos nu e atins: cateva preturi

Inflatia de apartamente scoase la vanzare are acum si o dimensiune statistica. Poprietarul a aproximativ una din 40 de locuinte, din Bucuresti, vrea sa o transforme in bani lichizi

Un apartament din fiecare bloc din Capitala este de vanzare. Fata de anii de boom imobiliar, preturile au ajuns ridicol de mici si pragul de jos nu e atins: cateva preturi
publicitate

Inflatia de apartamente scoase la vanzare are acum si o dimensiune statistica. Poprietarul a aproximativ una din 40 de locuinte, din Bucuresti, vrea sa o transforme in bani lichizi.

Circa 23.500 de case din Capitala au fost puse in vanzare de-a lungul anului care tocmai s-a incheaiat, potrivit datelor furnizate de portalul anunturiparticulari.ro. "In Bucuresti exista circa 900.000 de locuinte, iar din 2005 pana in prezent, numarul unitatilor nou construite s-a cifrat la numai aproximativ 30.000", spune pentru gandul Ion Catutoiu, directorul general al companiei de consultanta imobiliara Real Time. Astfel, un calcul simplu arata ca, in fiecare scara de bloc, cu zece etaje si 40 de apartamente, o locuinta este de vanzare. Cumparatorii sunt insa putini, spun reprezentantii agentiilor imobiliare. Si asta in pofida devalorizarii constante a imobilelor.

Daca in decembrie 2007, proprietarii de garsoniere solicitau in medie 69.898 de euro, in ultima luna a lui 2010 pretentiile lor scazusera la 38.463 de euro.

Iar anunturile de la inceputul anului arata ca mai exista loc de scadere. O locuinta monocamerala, confort I, din zona Dristor este oferita la 30.000 de euro, negociabil. Si in cazul unei alte zone semicentrale, mult mai bine cotata, precum Tineretului, anunturile reflecta tendinta descendenta a preturilor. O garsoniera construita in 1999, etaj intermediar, are un pret de strigare de 45.000 de euro. In urma cu doi-trei ani, in plin boom imobiliar, pretul unei garsoniere in Tineretului putea ajunge la 70.000 - 80.000 de euro.

Randamentele mici fac neatractive investitiile in case

 

continuarea in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: