Radu Gratian Ghetea (CEC): Vom avea credite neperformante si in 2011

Data publicarii: 10-01-2011 | Finante-Banci

Creditele neperformante vor apasa si in 2011 asupra planurilor si profiturilor bancilor, a declarat duminica, pentru AGERPRES, presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

Oficialul CEC Bank crede ca in 2011, din punct de vedere bancar, va exista o reluare a activitatii in zona retail-ului, in special in a doua parte a anului. 'Cetatenii vor incepe din ce in ce mai mult sa reia consumul, asta si pe baza activitatii de creditare pe care bancile o sa o relanseze in a doua parte a anului', a afirmat Ghetea, care este si presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor. 

Ghetea se arata impotriva bancilor de nisa. 'Nu sunt un sustinator al ideii ca e bine sa fii banca de nisa. Pentru ca banca de nisa poate avea, la un moment dat, surprize placute dar si neplacute. E bine sa tii ouale in mai multe cosuri. Si atunci cand iti merge rau intr-o anumita nisa, te duci in nisa cealalta', a mai spus Ghetea. In opinia sa, Romania are atatea banci universale de cate este nevoie. 

Potrivit acestuia, vom avea o crestere economica anul acesta. 'Nu pot sa va dau o cifra dar este o crestere cu siguranta', a spus presedintele CEC Bank. 

Referitor la viitoarele discutii cu privire la un nou acord cu Fondul Monetar International a afirmat ca nu are elementele necesare ca sa faca astfel de judecati. 'Ministerul Finantelor si Banca Nationala sunt singurele care pot face aprecieri. Parerea mea este ca celelalte pareri sunt doar asa ca sa ne dam si noi o parere', a explicat Ghetea

Sursa: .AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: