De ce fug tinerii de joburile in vanzari

Data publicarii: 11-01-2011 | HR/Cariere


Directorii de vanzari din companiile locale inca mai pot ajunge la venituri de 5.000 de euro net pe luna. Cu toate acestea, la interviurile de angajare pentru joburi in vanzari candidatii intarzie sa apara.

Doi ani de criza i-au ajutat pe manageri sa selecteze angajatii buni de vanzari de cei mediocri, iar rezultatul acestei trieri se vede si in procesele de recrutare. Domeniul vanzarilor este unul dintre singurele sectoare in care numarul de joburi disponibile a crescut, insa cei care isi cauta un loc de munca le evita, de teama ca nu-si vor atinge tintele.

"Desi exista o efervescenta a joburilor in domeniul vanzarilor, ni s-a intamplat ca toti candidatii pentru un astfel de post sa nu se prezinte la interviu.
Cei care au experienta in domeniul bancar, de exemplu, si-au dat seama ca oamenii si-au pierdut increderea in produsele bancare si ca este mult mai greu sa vinzi si de aceea au «mascat» pozitiile in vanzari sub denumiri precum «consilier client» sau «client adviser», in loc de «reprezentant vanzari»", sustine Mirela Marinescu, recruitment manager in cadrul firmei de recrutare APT, cu afaceri de 12,2 mil. euro in 2009. O alta incercare de redenumire a posturilor se face si prin asocierea domeniului de vanzari cu marketing, un sector mult mai atragator, desi responsabilitatile jobului sunt in proportie de 99% pentru vanzari.

Pe site-ul de recrutare Ejobs exista in prezent peste 2.800 de joburi in domeniul vanzarilor, acesta fiind lider in topul sectoarelor cu cele mai multe joburi disponibile, urmat de alte peste 2.400 de posturi in domeniul client service, adica tot in vanzari.

"Se cauta in general persoane cu o experienta de minimum sase luni in vanzari, cu abilitati foarte bune de comunicare, atitudine orientata catre client, disponibilitate pentru deplasari si care sa aiba permis de conducere. Sunt in general posturi full-time", spune Laura Chilom, HR Consultant in cadrul Ejobs.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: