Cum au ajuns bancherii sa taxeze si primirea de bani in cont

Data publicarii: 11-01-2011 | Finante-Banci


Clientii bancilor trebuie sa scoata bani din buzunar si atunci cand incaseaza bani in cont prin ordin de plata sau depunere de numerar la ghiseu, nu doar atunci cand fac o retragere de numerar, comisioanele fiind vazute de bancheri ca noi surse de venituri intr-un moment in care vanzarile de credite nu reusesc sa-si revina.

Daca in cazul operatiunilor cu numerar la ghiseu bancherii vin cu justificarea ca taxele sunt menite sa acopere costurile de functionare ale retelei, in cazul incasarilor prin virament bancar explicatiile sunt greu de gasit, mai ales ca initiatorul platii este la randul sau taxat.

Din punct de vedere legal, bancile pot percepe astfel de comisioane doar in cazul in care acestea sunt specificate in contractele incheiate cu clientii si au fost acceptate de catre acestia, potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Au existat insa si cazuri in care bancile au fost sanctionate pentru ca au introdus aceste comisioane ulterior semnarii contractului fara a-si informa clientii. 

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: