Basmul PNL-PC: PIB-ul creste cu 25%

Data publicarii: 12-01-2011 | Politica

Alianta PSD-PC s-a destramat, iar in locul ei va fi inregistrata azi la tribunal Alianta de Centru-Dreapta. Noua constructie politica nu este sustinuta insa de personalitati marcante ale PNL.

Protocolul de infiintare a Aliantei PNL-PC a fost semnat de Crin Antonescu si Daniel Constantin, dar noua constructie politica a plecat cu stangul, dat fiind ca voci liberale importante s-au declarat impotriva unei colaborari politice consfiintite la tribunal. Ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban si Adriana Saftoiu s-au pronuntat, in sedinta Delegatiei Permanente a PNL, impotriva aliantei cu PC, in timp ce protocolul in sine a strans 14 voturi "contra". "Nu consider ca aceasta alianta aduce vreun plus de valoare PNL. Politica se face cu principii si nu te abati de la ele", si-a explicat pozitia, pentru RL, deputatul Adriana Saftoiu.

Si mai dur in aprecieri s-a dovedit Ludovic Orban: "Romania are nevoie sa fie condusa de un partid de constiinta, de caracter, care crede cu adevarat in doctrina pe care o reprezinta si nu de aliante conjuncturale, constituite pentru a da jos pe cineva, fara sa aiba foarte multe elemente in comun". Nici o viitoare alianta cu PSD nu este vazuta cu ochi mai buni de deputatul PNL: "PSD e un partid socialist, nu cred ca face bine Romaniei (...) Nu cred ca printr-o amalgamare impotriva intereselor cetatenilor care se simt reprezentati de PSD si PNL se poate cu adevarat sa se ajunga la o solutie pentru Romania".

Continuarea in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: