Mugur Isarescu: Economia are toate sansele sa-si reia cresterea in acest an

Data publicarii: 13-01-2011 | Economie


Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat miercuri seara la TVR 1 ca economia Romaniei ar putea cunoaste o crestere graduala in 2011, precizand ca exporturile se vor imbunatati.

"Economia are toate sansele sa-si reia cresterea in acest an. Gradual", a spus guvernatorul BNR.

Declaratia a fost facuta de Mugur Isarescu dupa ce a fost intrebat despre detaliile discutiei despre acordul cu FMI, purtate cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Isarescu a marturisit ca nu poate face publice detaliile intalnirii, dar a facut un scurt comentariu: "Ne-am gandit la o curba de reducere acceptabila social si politic a deficitului bugetar".

Isarescu a mai spus ca exporturile se vor imbunatati si ca productia industriala arata o tendinta de crestere.

De asemenea, in opinia lui Mugur Isarescu, domeniile care au picat cel mai mult, constructiile si investitiile directe, au ajuns "spre fundul caderii". "Efectul lor de antrenare in jos a activitatii economice va dispare", a spus Isarescu, completand ca si in domeniul investitiilor va exista un reviriment.

Isarescu spera si intr-o imbunatatire a sectorului agricol. "O tara traieste bine daca isi utilizeaza activele si un activ mare al acestei tari este pamantul, alaturi de forta de munca", a mai spus guvernatorul.

Totusi, Isarescu a atras atentia asupra faptului ca optimismul romanilor trebuie sa fie extrem de prudent: "Nu un optimism legat de sperante exagerate si cu conditia unui minim de rabdare. Observ chiar de la inceput de an un fel de nerabdare, ca si cum ne-am putea insanatosi imediat".

 

citeste mai mult: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: