ANAF a inceput miercuri inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere

Data publicarii: 13-01-2011 | Finante-Banci


Fiscul a inceput miercuri inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere, actiuni care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitului impozabil si inregistrarea cheltuielilor in contabilitate, a declarat, joi, presedintele ANAF.

"Sunt niste inspectii fiscale inopinate, pe anumite obiective, care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitul impozabil si modul in care sunt inregistrate anumite cheltuieli in contabilitate", a spus Blejnar.

El a aratat ca, daca in urma acestor controale se vor constata nereguli, cum ar fi "mutari" de pe o firma afiliata pe o alta firma afiliata, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va declansa inspectie fiscala generala la compania respectiva.
"Deocamdata nu am niste elemente foarte clare. Abia in cursul acestei dupa-amiezi i-am chemat pe colegii din control sa-mi prezinte un raport al principalelor constatari", a mai spus Blejnar.
Seful ANAF nu a precizat ce masuri ar putea fi luate in urma verificarilor, dar a amintit ca anul trecut, dupa finalizarea controlului la o anumita companie petroliera, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: