Ce trebuie sa stii despre Romania in 2011

Data publicarii: 13-01-2011 | Actualitate


2010 a fost anul in care au fost luate cele mai drastice masuri ale crizei: au fost taiate salarii, au fost dati oameni afara, a fost majorat TVA. Dupa toate acestea, ne intrebam daca 2011 va fi anul in care vom iesi din criza. Capital a realizat o serie de retrospective pentru anul trecut si, impreuna cu reprezentanti importanti din diferite domenii, a creionat proiectii pentru 2011, astfel incat tu sa-ti faci o imagine completa despre ce va fi in acest an.

FISCALITATE - Inceputul anului trecut a stat sub semnul optimismului. Ministrul de finante de la acea data, Sebastian Vladescu dadea asigurari ca Romania urma sa aiba o crestere economica de 1,3%, ca taxele importante, cota unica si TVA, vor fi mentinute, iar masurile dure de reforma vehiculate nu ar mai fost necesare. Experienta a dovedit contrariul.

TURISM - Anul 2010 nu a fost extrem de dificil pentru turismul romanesc. Romanii au continuat sa mearga in vacante, deSi s-au reorientat catre sejururi mai ieftine, cheltuind mai putin cu transportul Si cazarea.


IT - Anul trecut a fost un an plin de suprize pentru industria IT si telecom.  In 2010, Apple a continuat sa fie in centrul atentiei cu produsele sale iPhone si noua jucarie iPad, Google a avut parte de multe scandaluri, insa a avut timp sa isi deschida un birou si in Romania, iar Ministerul Comunicatiilor a anuntat in ultima parte a anului intentia de a vinde pachetul detinut la Romtelecom.

AUTO - Anul 2010 a fost unul dintre cei pe care multi actori importanti din industria auto ar prefera, daca nu sa il scoata din calendar, macar sa il treaca drept an sabatic.

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: